Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi bırakan kişi ile ilgili açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin,  şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayaklarının önüne mermi bırakılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Gürsel Tekin'in açıklaması şöyle:
"Şehit cenazesinde Genel Başkanımızın önüne mermi kovanı atan Yusuf Tezel isimli şahıs Belçika vatandaşı olduğu belirlenmiştir.

“Olayın faili Belçika vatandaşı Yusuf Tezel'in, bu menfur eylemini gerçekleştirmek için Türkiye'ye geldiği ve sonrasında kendi ifadesiyle 'Emniyette biraz misafir edildikten sonra serbest bırakılıp Belçika'ya döndüğü bizzat kendisi tarafından sosyal medya hesabına yazılmıştır.

Bu şahsın kendisine durum hakkında soru soran yakınlarına cevaben herkese açık şekilde verdiği yanıtlarda; 'Sıkıntı yok, olamaz da', 'Vatan hainlerine dik duruş', ' Devlet bizim sıkıntı yok' şeklinde açıklamalar da bulunduğu görülmektedir. Zanlının, emniyete götürüldüğünü hatırlatan bir yakınına, 'Misafir edildik, medya boyutu için' şeklinde yanıt vermesi manidardır.

Sayın Başbakana ve Belçika Büyükelçisine birer mektup göndererek misafir edilen bu Belçika vatandaşının akıbetinin ne olacağını sordum.

Olayın takipçisi olmaya devam edeceğim."

Perşembe, 22 Eylül 2016 14:29