Gürsel Tekin'den Hisarcıklıoğlu açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bir açıklama yaparak, "Hisarcıklıoğlu'nun şahsımı dava etmesindeki asıl neden, kişilik haklarının zarar görmesi, hakaret etmem ya da bir hukuk mücadelesi verme isteği değil, Sayın Erdoğan ve AKP iktidarına "zalim" demesinin deşifre olmasından duyduğu rahatsızlıktır." dedi.

Gürsel Tekin'in açıklaması şöyle:

"TOBB Genel Kurulunda, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na asgari nezaket kurallarına dahi uymaksızın hakaret içerikli yanıtlar verdiği için eleştirdiğim Rifat Hisarcıklıoğlu beni dava etmiş.
Kendisine çok teşekkür ediyorum.

CHP Genel Başkanına yapılan haksız bir saldırı karşısında her CHP'linin tepki göstermesi, tavır alması ve söz söylemesi doğal olmaktan öte, bir zorunluluktur. Bu böyle bilinmelidir.

CHP Genel Başkanına çok kolay cevap verebilen, bana çok kolay dava açabilen Hisarcıklıoğlu’nun, son 15 yıldır iktidarın uygulamalarıyla ilgili, kamuoyu önünde tek bir cümlesini dahi bulamazsınız.

TOBB’a üye olup aidat yatıran, siyasi iktidarın uygulamalarıyla ekonomik varlıkları zora giren yerli sermayenin mevcut durumuna ve bu durum karşısında hiçbir şekilde siyasi iktidara karşı ses çıkartmayanları eleştirdiğimizde, sözlerimizi hakaret saymamalı, aksine bu tür söylemlerimizi yapıcı bir eleştiri olarak kabul etmelidirler.

Her ne kadar inkâr etse de, yargılama aşamasında dinlenecek tanıklar, kendisinin Sayın Erdoğan ve AKP iktidarı için "zalim" nitelendirmesinde bulunduğunu ortaya çıkaracaktır.

Bu sözlerin gerçekten nerede ve ne zaman kullanıldığı hususu yargılama esnasında ortaya çıkacaktır. Yaptığı konuşmanın şahitlerini "yüce mahkemeye" en kısa sürede sunacağım.

Hisarcıklıoğlu ile sadece yargı önünde değil, bazı özel meseleleri TBMM gündemine getirdiğimde de hesaplaşacağız.
Saygılarımla…"

Cumartesi, 09 Temmuz 2016 19:02