"TESKOMB eliyle esnaflar kışkırtılacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AKP iktidarının esnafı eylemcilere karşı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği(TESKOMB) ile kışkırtma yaptığını dile getirdi.

Partisinin Kadıköy İlçe Başkanlığı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın provokasyon yapmaya başladığım savundu.

"Gezi direnişiyle bu ülkenin gençleri bir diktatöre gerekli dersleri vermiş ve onun diktatör kimliğini bütün dünyaya duyurmuştu." diyen Tekin, Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Camu'nde içki içildiği ve Kabataş İskelesi önünde eylemciler tarafından bir kadmm saldırıya uğradığı iddialarına ilişkin de konuştu.

Tekin, "Başbakan'ın geçmiş alışkanlıklarından da olduğu gibi provokasyon yapmaya başladı. Önce 'Camide içki içildi.' dedi ve çok namuslu bir din adamı, 'Hayır böyle bir şey olmadı. Ben kendimi Allah'tan edemem.' dedi ve Başbakan'a verilebilecek en iyi cevabı verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Yine 'Kabataş İskelesi'nde yüz tane insan başörtülü bir kadına saldırdı.' ve daha da ileri giderek 'Üstüne pislik yaptı.' dedi. Bunu bir Başbakan söyledi ve bir kez söylemedi. Bunun da büyük bir yalan olduğu ortaya çıktı. Bizde kaset var, CD var bunları açıklayacağız demişti. Yüreğiniz yiyorsa açıklayın. Açın MOBESE sistemlerini. Ama bunlar hiç gizli kalmayacak merak etmeyin." ifadelerini kullandı. "Yetmedi bunlar, palalı, eli bıçaklı, sopalı yandaşları piyasaya sürdüler." şeklinde sözlerini sürdüren Tekin, iktidarın Beyoğlu esnafinı eylemcilere karşı kışkırttığını söyledi: "Şimdi bir yandaş aracılığı ile esnafi kışkırtmaya çalışıyorlar. Aldığımız bir duyuma göre bu kışkırtmayı, TESKOMB adlı kuruluşa yaptıracaklar. Bu kuruluş büyük bir kampanya düzenliyor. Kampaya pazartesi günü Taksim'de düzenlenecek toplantıyla start alacak. Gezi eylemlerinde esnafa yüzde yüz zarar gibi benzer sloganlarla profesyonel bir reklam Şirketiyle de anlaşarak kampanyanın ingilizce versiyonu da tasarlanmış. Burada tüm esnaf kardeşlerime sesleniyorum. İzlediği politikalarla sizi bitiren adam Recep Erdoğan'dır. Atılan her gaz bombası, sıkılan her plastik mermi sadece gençlerimize değil aynı zamanda esnaflarımıza sıkılmış birer bombalardır."

Haber: Birgün

Pazartesi, 15 Temmuz 2013 08:31