CHP'den sağduyu çağrısı

Son günlerde güvenlik güçlerimize yönelik yapılan saldırılar sonrası gelen şehit haberleri üzerine birçok şehirde meydana gelen protesto gösterilerinde gerçekleşen linç girişimleri ve yaşanan şiddet ve nefret söylemi içeren üzücü olaylar üzerine CHP Genel Merkezi örgütlerine sağ duyu çağrısında bulundu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı olarak tüm il ve ilçe örgütlerine gönderilen genelge, CHP’nin insanları birbirinden ayıran ve toplumsal barışı sarsan her türlü anlayışa karşı duruşunu sürdürmeye devam edeceği ve nefret söylemi içeren hiçbir toplumsal olaya müsaade edilmemesi gereği belirtilerek, CHP örgütlerinin Türkiye’ye karşı tarihi sorumluluğunu bütün tahriklere rağmen aklın ve barışın sesi olarak yerine getirmesi gerektiği hatırlatıldı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazı şöyle;

"Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanlıkları'na

Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelen terör eylemleriyle, huzur ortamını sarsan toplumsal olaylar ortak geleceğimize ilişkin kaygıları arttırmaktadır.

Terörün boyutu, verdiğimiz kayıplar ve içinde bulunduğumuz tablo her geçen gün ağırlaşmaktadır. Bu tablo karşısında Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve onun cefakar örgütlerine büyük sorumluluk ve görev düşmektedir.

Bu dönemde, örgütlerimiz her zamanki gibi "Önce Türkiye" diyen bir anlayış ile çalışmalarını sürdürmelidir. Bu anlamda yaşanan acıların herhangi bir provakasyona yol açmasına asla izin verilmemelidir. Tam bir sağduyu ile hareket edilmelidir.

İnsanlarımızı birbirinden ayıran ve toplumsal barışı sarsan her türlü anlaya karşı duruşumuz aynen sürdürülecektir. Nefret söylemi içeren hiçbir toplumsal olaya müsaade edilmeyecektir. Örgütlerimiz ülkemize karşı tarihi sorumluluğunu bütün tahriklere rağmen aklın ve barışın sesi olarak yerine getirecektir.

Gereğini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Gürsel Tekin                                                        Tekin Bingöl
Genel Sekreter                                                     Genel Başkan Yardımcısı

Gereği için:
- İl Başkanlıkları