CHP'nin Güneydoğu çıkartması sürüyor

CHP, Türkiye'de ardarda gelen terör saldırılarının ardından başlattığı Güneydoğu atağı çerçevesinde, Diyarbakır'dan sonra, Adıyaman'a da heyet gönderme kararı aldı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin başkanlığındaki heyetin Diyarbakır'da temaslarda bulunacağı Cumartesi günü, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki ikinci bir heyet de Adıyaman'da temaslarda bulunacak.

Adıyaman, seçim öncesinde Diyarbakır'da HDP mitingine yönelik  ve geçen hafta başında Suruç'ta meydana gelen terör saldırıları ile gündeme gelmişti. Saldırılar konusunda yapılan haberlerde, her iki terör olayının faillerinin birbirlerini Adıyaman'da bir çay ocağından  tanıdıklarına ilişkin bilgiler yer Diyarbakır'a gidecek olan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in başkanlığındaki heyette, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı yer alacak.

CHP'den ikinci heyet de Adıyaman'a
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba başkanlığında aynı gün Adıyaman'a gidecek heyette ise, İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker ile Ankara milletvekileri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan yer alacak. CHP Genel Sekreteri Tekin, partisinin bölgeye heyet gönderme kararını "Teröre ve savaşa hayır diyoruz. Bu mesajla gidiyoruz." diyerek açıklamıştı.

Gürsel Tekin, şöyle konuşmuştu;
"CHP olarak, Türkiye'deki terör sorunu ve güvenlik durumunun araştırılması için komisyon kurulması önergesi verdik. ancak Komisyon kurulması talebimiz reddedildi. Eğer reddedilmeseydi, Diyarbakır'a, Türkiye'nin diğer kesimlerine bu TBMM heyeti gidecekti. Bu olmayınca, biz CHP olarak kendi komisyonumuzu oluşturduk. İlk durak olarak Diyarbakır'ı seçtik. Adıyaman'a da bir heyet gönderiyoruz. Ancak Türkiye'nin dört bir yanına da ziyaretlerimizi sürdüreceğiz".

Perşembe, 30 Temmuz 2015 14:21