"Davutoğlu Uludere'nin, katliamın Kürtçesini öğrensin!"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin MYK çalışmaları hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Gürsel Tekin, Başbakan'ın her toplantısında CHP'ye saldırdığını belirterek, "Başbakan her toplantısında CHP'ye saldırıyor. Şu anda iki saldırabilcekleri iki şey kaldı bir CHP iki Merkez Bankası." dedi.

Gürsel Tekin, torba yasaların vatandaşın derdine derman olmayacağını, AKP'yi ve yandaşlarını korumak için çıkartılan yasalar olduğunu belirtti.

Gürsel Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:
"AKP yönetemiyor. Aldatılıyor aldatılınca aldatmak zorunda kalıyor. İnançlarını sorgulamak istiyorum, bu kadar yalan nasıl oluyor. Sayın Davutoğlu önce Genel Başkanımıza saldırdı; "Kılıçdaroğlu SSK'ya 70 tane yakınını soktu."Kılıçdaroğlu "70'den vazgeçtim 7'yi ispat edin" dedi. Arınç "haftaya belgeleri açıklayacağım" dedi. Nerde belgeler?

Dün Sayın başbakan yine ihanet şebekeleriyle CHP'yi yan yana andı. Eğer bu parti 92 yıldır ayaktaysa ihanetlerin dışında olduğu için ayakta. Siz taşeron partisiniz gelirsiniz gidersiniz. Önümüzdeki dönem de yoksunuz onu bilin.

Başbakan Yozgat'ta milliyetçi, Tekirdağ'da cumhuriyetçi, Diyarbakır'da Kürtçü. Katliam, Uludere bunların Kürtçesini nasıl telafuz edecek. Davutoğlu'na Kürtçe öğretecekler önce Uludere'nin, katliamın Kürtçesini öğretsin.

Şeffaflık Yasası diyorlar, biz buradan AKP'ye baksak ne görürüz? Kaçak Sarayı, 17- 25 Aralık'ı, kupon arsaları, bir devletin nasıl soyulduğunu görürürüz. Siyasette kirlilik varsa kamuda şeffaflık olmaz. Bugün Türkiye'nin temel sorunu, siyaset kirli, iktidar kirli.
Buna benzer bir yolsuzluk hiçbir ülkede olmamıştır. Gelin kapsamlı bir yolsuzluk yasası çıkaralım. Bırakın bu şeffaflık yasasını, yahu siz kendiniz hırsızsınız bırakın bürokratı!"

Haberin videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

"CHP ihanetin dışında olduğu için 92 yıldır ayaktadır!"

Çarşamba, 28 Ocak 2015 14:27