"AKP seçime Gezi gerilimi ile hazırlanıyor"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP'nin Gezi planlarına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekilleri, Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasını öngören projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 - 2019 stratejik planında yer almasını protesto etti.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin basın toplantısına Taksim ve etrafındaki rant dönüşümüne dikkat çekerek başladı. Taksim dönüşüm planının, Tarlabaşı dönüşüm planının 17-25 Aralık tapelerinde olduğuna dikkat çeken Tekin, Topbaş'a çağrıda bulundu.

Tekin, "Tarihi yarımadadaki silüeti bozan ucubelerde milletvekili çocuklarının daireleri olduğunu söylemiştik, Erdoğan yalanlamıştı. Erdoğan'ın bana özür borcu var. Gazze'de yas ilan edildiği gün o vekiller tapuda daire işlemleri ile uğraşıyordu. Bunları bilin Sayın Davutoğlu!" dedi.

Çıkarılan Güvenlik Yasası, Gezi Parkı ve diğer toplumsal hareketler için olduğunu belirten Gürsel Tekin,  "Sıkışan iktidar Gezi parkını bahane ederek seçim sürecini atlatmak istiyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu kirli oyuna izin vermeyeceğiz. Bir yenilmenin rövanşını almak istiyorlar. Genel Seçime yine gerilim siyaseti ile hazırlanıyorlar.

Topbaş, Gezi Parkı için referanduma gideriz diyor. Sayın Topbaş bugüne kadar yaptığınız 200 AVM için referandum yaptınız mı? Çocuklarınız, damatlarınız için yaptığınız genişlemeler için referandum yaptınız mı? Size talimat geliyor planlarınıza alıyorsunuz. Var mısınız yaptığınız tüm değişiklikleri referanduma götürelim! Mecliste izin vermeyeceğiz!"
şeklinde konuştu.

Haberin fotoğraf galerisi ve videosuna aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Gürsel Tekin, Taksim'de basın açıklaması yaptı

Gürsel Tekin Gezi Parkı'nda