CHP adliyelere siyah çelenk bıraktı

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesi nedeniyle CHP'den adliyelere "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenkler ile bir grup ayakkabı kutusu bırakıldı, "Ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor" denilerek adliye önüne tuz serpildi.

CHP Ankara İl Örgütü'nün Ankara Adliyesi önüne "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelengi bırakması eylemine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya ve Bülent Tezcan ile CHP’li bazı milletvekilleri ve partililer katıldı. Eylem sırasında, partililer, "Açma kutuyu, söyletme kötüyü", "Adalet sustu, biz susmayacağız" sloganları atıldı ve yazılı dövizler taşıdı.

CHP Ankara il Başkanı Necati Yılmaz, 17 Aralık soruşturmasında, "soruşturmanın yasa dışı olduğu ve isnat edilen suçların oluşmadığı vurgusuyla" takipsizlik kararı verildiğini belirtti.

"Takipsizlik kararının, toplum vicdanını kararttığını" açıklayan  Yılmaz, partisinin, takipsizlik kararının verildiği 17 Ekim'i, "adaletin kara günü" olarak ilan ettiğini söyledi.

Yılmaz, "Yüzyılın en büyük rüşvet yolsuzluğunun hukuken ve siyaseten takipçisi olacağız" dedi.

Açıklamanın ardından CHP'li yöneticiler, "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk ile birbirine bağlanmış adliye önüne bıraktı.

Pazartesi, 20 Ekim 2014 15:07