Tekin: "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun taleplerini destekliyorum, destekleyeceğim"

Gürsel Tekin yarın 8 Ağustos Cuma saat 9.00'da Ankara Kurtuluş Parkı'nda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve gazetecilerle kahvaltı edecek, daha sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri İstanbul'a hareket edecekler.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yöneticileri, üyeleri ve kadınlar 8 Ağustos Cuma günü saat 19.30'da Beyoğlu Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürüyecek.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tarafından desteklenen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yöneticileri, üyeleri ve kadınların eyleminde kadın hareketinin 5 temel talebinin yerine getirilmesi istenecek.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin kadınların yaşam hakları için gerçekleştirecek yürüyüşte kadın hareketinin talebi olan temel maddeler hakkında da açıklama yaptı. Tekin'in bu taleplerle ilgili açıklaması şöyle;

"Yarın, yani Cuma sabahı saat 09.00'da Kurtuluş Parkı'nda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleriyle birlikte olacağız. Gazeteci arkadaşlarımızla birlikte çayımızı, simidimizi paylaşacağı ve kahvaltıdan sonra onları İstanbul'a uğurlayacağız. Platform aynı gün akşam saat 19.30'da İstanbul Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürüyecekler.

Talepleri şu beş noktada toplanıyor;
1- Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin liderleri kadına yönelik şiddeti kınasın,
2- 6284 Sayılı Korunma Kanunu'nun kadına yönelik her tür şiddeti durduracak şekilde etkin uygulansın,
3- Ceza kanununda cezalar caydırıcı olacak şekilde düzenlensin.
4- Kadın Bakanlığı kurulsun.
5- Anayasa da cinsiyet ve cinsel yönelim eşitsizliğine dikkat çekecek, bu konuyu hüküm altına alacak düzenleme yapılsın.

Ben CHP'nin Genel Sekreteri olarak Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun taleplerini destekliyorum, destekleyeceğim. Yarın sabahta birlikte değerlendirme yapacak ve yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunacağız"

Perşembe, 07 Ağustos 2014 15:26