Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı

CHP MYK çalışmalarını sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir basın toplantısı düzenleyerek MYK çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gürsel Tekin yaptığı açıklamada, "Maalesef dün hiç beklenmedik alçak bir saldırıyla karşı karşıya kaldı Sayın Genel Başkanımız. Sadece Genel Başkanımız değil TBMM'de saldırı altında kaldı. Biz emniyetten kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir açıklama bekliyorduk. İfade tutanağına bakınca gayriciddi bir tutanak gördük.

Zanlının evinden çıkışından Meclis'e gelene kadar sorular sorulmuş. Kamuoyunun ve CHP olarak bizim beklentilerimize karşılık verecek soruların sorulmaması doğrusu hepimizi şaşırtmıştır. Sıradan bir polisin sorması gereken "Facebook sayfasına Deniz Gezmiş'in resmini niye koydun" sorusu yok. "Bir gün önce ya da aynı gün kimlerle görüştün" sorusu yok. 4 gün önce esrar aldığını ifade ediyor. Esarı kimsen aldığını polis maalesef soramamıştır. Bu esrarı temin ettiği insanların bile göz altına alınmaması şaşırtıcı.

Ana muhalefet liderine saldırmış bir kişiyle ilgili "Tanıdığın bir siyasetçi ya da millevekili var mı yok mu" sorusunun olmaması da önemli bir eksiklik. Annesinin kullandığı "Çocuğumu kullandılar" cümlesinin sorulmaması bile garip bir durumdur.

Yine kamuoyuna yansıdğı gibi çeşitli dönemlerde bir çok yasadışı işlere dahil olmuş bir kişiye bu soruların sorulmamasının cevabını yetkililerden bekliyoruz. Siz de takdir edersiniz ki telefonsuz yaşam uyok. Bu şahsın parlamentoya gelirken telefonunu yanına almamasının bir anlamı yok mu? Hayatında ilk defa geldiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde nerede duracağını çok iyi biliyor. En stratejik noktada duruyor ve eylemini gerçekleştiriyor. Bizler, grup başkan vekilleri, BDP'li vekiller orada olmasak, sadece partililer olsa bir BDP - CHP çatışmasının olası olduğunu da göz ardı etmemeliyiz.

Değerli arkadaşlar,
Şuradaki cümlelere baktığınızda ne diyor şahıs, Altındağ Belediyesi önünde indim Altındağ'ın mobese sistemlerinin tamamın da görebilirsiniz. Doğru mudur doğruysa yanında kimler vardır çok net görebilirsiniz. Acaba bu mobese sistemleri ve kameralar incelendi mi, incelenirse bu şahsın ifadeleri doğru mu değil mi? Doğru ise bu sahsın yanındakimlerin olduğu çok net görülebilir.  Örneğin Mithatpaşa Caddesi, Kocatepe Camii istikametine doğru, AVM önünde. Yahu bütün AVM’lerin kameralarının olduğunu çok net şekilde biliriz. Acaba bu kameralar incelendi mi? Bu şahsın ifadeleri doğru mu değil mi? Bu saate kadar bunlar yapılabildi mi? Yapıldıysa ana muhalefet genel başkanına yada partinin yetkililerine bir bilgi verme imkanı yok muydu? Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

İktidarın çürümüş olduğu yerde devletin itibarının da önemli şekilde çürüdüğünü görüyoruz. Yine sorulması gereken bir başka önemli olay, tutanakta eylemi kendisinin siyasi olarak yaptığını ifade ediyor. Polisin aklına acaba "Sizin herhangi bir siyasi partiye üyeliğiniz var mı yok mu" sorusu gelemez mi? Şaşkınlıkla izliyoruz. Ama CHP çaresiz bir siyasi parti değildir. Elimizde belge bilgiler var. Ne kadar sağlıklı olup olmadığını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız."
dedi.

Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun şikayetçi olup olmayacağına ilişkin bir soruyu, "Sanığın serbest bırakıldığı söylendi az önce herhalde bir yanlışlık olması gerek diye düşünüyorum. Genel Başkanımız barış için mücadele etmiş sevgi dolu bir insandır. Bu konudaki tavrını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşır." şeklinde yanıtladı.

Gürsel Tekin ciddi bir güvenlik zaafiyeti yaşandığını belirterek, "Sıradan bir insan olmadığını, çok profesyonel olduğunu ve arkasında belli güçlerin olduğunu düşünüyoruz. Yanılmak istiyoruz ancak sonuçlara baktığımızda yanılacak gibi değiliz. 26 farklı olayda suç işlemiş bir insanın parlamentoya girerken GBT'sine bakılmaması da ciddi bir güvenlik zaafiyetidir." dedi.

Hukuk devletlerinde böyle bir saldırının parlamentonun tamamına yapılmış sayılacağını dile getiren Gürsel Tekin, "Böylesi kritik bir süreçte, bir ana muhalefet liderinin tam da parlamentonun göbeğinde böyle bir eylemle karşı karşıya kalması normal bir hukuk devletinde, bu saldırı cumhurbaşkanına sayılır, başbakana sayılır, parlamentonun tamamına sayılır. Altını çizerek söylüyorum bu şahsın hangi milletvekilleriyle hangi siyasilerle ilişkisinin olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Soruşturma hassasiyet içinde sürerse çok şeyler göreceğiz." şeklinde konuştu.

Çarşamba, 09 Nisan 2014 14:49