"Seçimlere gölge düşmüştür"

Gürsel Tekin, Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nün AK Parti'de toplantı halinde olduğunu belirterek, "Seçimlere şaibe düşmüştür, seçimlere gölge düşmüştür" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü'nün AK Parti’de toplantı halinde olduğunu iddia ederek, "Seçimlere şaibe düşmüştür, seçimlere gölge düşmüştür" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına seçimlerde 10 kişinin hayatını kaybetmesinin ve 20 kişinin de yaralanmasının demokrasiye gölge düşürdüğünü kaydederek başlayan Gürsel Tekin, "Ne yazık ki bu kadar gerilimli ortamda bu manzaralar Türkiye’ye yakışan manzaralar değildir" diye konuştu.

Haluk Koç'un kendisinden önce yaptığı toplantıya değinen Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

"Bizim toplantılarımızdan sonra, AK Parti yöneticileri tek tek kamera önüne geçtiler. Hiçbir tanesinin ağzında Yüksek Seçim Kurulu cümlesi çıkmadı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre, Anadolu Ajansı'nın böyle bir yetkisi mi var? Anadolu Ajansı haber ajansı. Şimdi bütün bu itirazlarımızın karşısında AK Parti yetkilerinin itirazı oldu. Şuanda Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü Kemal Öztürk, AK Parti'nin 3'üncü katında bakanlarla AK Parti yetkilileriyle toplantı yapıyor. Şimdi bizim itirazlarımızın ne kadar anlamlı olduğunu kamuoyunun anlaması açısından bir basın toplantısı yapma gereği duyduk. Bizim bildiğimiz seçimlerin sonucu seçim kurulları ve YSK’dır ama görüyoruz ki iktidar YSK'nın verilerine göre değil, kendilerinin oluşturmuş olduğu devletin ajansının verileriyle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Seçimlere şaibe düşmüştür, seçimlere gölge düşmüştür. Elbette biz milletin iradesine her zaman saygılıyız. Sonuçlar ne olursa olsun yurttaşlarımızın kullanmış olduğu her oy bizim için çok kıymetlidir."

Pazartesi, 31 Mart 2014 02:04