"Aday olsaydım fark atardım"

İMC TV'nin konuğu olan Gürsel Tekin yerel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunarak, "Eğer ben aday olsaydım AKP'ye çok fark atardım. Benim İstanbul'la ilgili farklı bi projem vardı onu hayata geçirecektim ama olmadı." dedi.

Partisiyle ilgili de özeleştiride bulunan Gürsel Tekin, "Partileşme sürecimizden sonra Yeni Türkiye profiline göre çok yapılanamadık. Bir özeleştiri de yapmak istiyoruz. Toplumun tamamını kucaklayabilecek hem siyasal açıdan hem sosyal açıdan çok ciddi eksikliklerle karşı karşıyaydık. Çok sayıda kurultay yaptık. Tamamen içe dönük  bir mücadeleye girdik. Sadece içe dönük değil dışa dönük bir mücadeleye girmiş olsaydık bugün çok farklı bir noktada olurduk." dedi.

Seçim sistemiyle ilgili de son derece şeffaf bağımsız bir seçim sistemi oluşmasını istediklerini dile getiren Gürsel Tekin, "Bu konuda kaygılarım var, biraz da bilgilerim var. Umut ediyorum ki biz yanılırız. Önümüzdeki günlerde özellikle İstanbul, Ankara ile ilgili çok ciddi duyumlar var. Bütün bu olup bitenleri son derece meşru gören, yani yurttaşın cebindeki parayı çalan insanların yurttaşın reyini çalması çok zor olmamalı diye düşünüyorum." dedi.

Perşembe, 06 Mart 2014 12:08