"Bir göz ağlarken, bir göz gülmez"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: “Biz diyoruz ki, her iki gözün gülmesi için gelin demokrasi ve özgürlüklerin önündeki bütün engelleri kaldıralım, bu mayın tarlalarını temizleyelim.” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılarak konuşma yapacağı CHP’nin mitingleri 18 Mayıs Cumartesi günü Aydın’da, 1 Haziran Cumartesi günü İstanbul’da, 9 Haziran Pazar günü Mersin’de ve 15 Haziran Cumartesi günü de Ordu’da düzenlenecek.

CHP Mitinglerini düzenleme Komisyonu Başkanı Gürsel Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada, ilkini 18 Mayıs Cumartesi günü Aydın’da düzenleyecekleri “Demokrasi ve Özgürlük” mitinglerinin hazırlığını MYK’nın görev verdiği bir komisyonun yapacağını ve bu komisyonda,  Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Bülent Tezcan, Yakup Akkaya’nın yanısıra CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın bulunduğu belirtti.

Görüşlerini açıklarken, Türkiye’de gayri resmi bir otoriter başkanlık dönemi yaşandığını belirten Tekin, “Onun içindir ki mitingler çok ciddi bir ihtiyaçtır. Bu mitinglerde, toplumun sahipsiz olmadığını göstereceğiz. Demokrasi ve özgürlükle toplumun iç barışının nasıl sağlanabileceğini her alanda anlatacağız. Her yerde aynı tema işlenecek.” dedi.

Toplumun barış içerisinde olduğuna dikkat çeken CHP Mitinglerini düzenleme Komisyonu Başkanı Gürsel Tekin, “Ama ne yazık ki bu devlet anlayışı, demokrasinin ve özgürlüklerin önünü kesen bu anlayış, bir gözü sürekli ağlayan gibi tutmuştur. Bir göz ağlarken, bir göz gülmez. Biz de diyoruz ki her iki gözün gülmesi için gelin demokrasi ve özgürlüklerin önündeki bütün mayın tarlasını temizleyelim.” diye konuştu.

Tekin, mitinglerin yanı sıra CHP Milletvekilleriyle MYK, PM ve YDK üyelerinin  bölge ziyaretleri yapacağını da açıkladı.

Bölge ziyaretlerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını belirten Tekin, heyetlerin 10-15 arası milletvekilinden oluşacağını kaydetti.

Tekin, “Tüm Milletvekillerimizle, CHP Yöneticileriyle  7 bölgede olacağız. Heyetler, bu önümüzdeki süreçle ilgili hem kendi politikalarımızı hem de yerel seçim hazırlıkları konusunda çalışmalar yapacak.” dedi.

Perşembe, 09 May 2013 15:47