Gürsel Tekin: "Bugün milletin sesi kesilmiştir!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını dinlettiği sırada TBMM TV'nin yayını kesmesine partililer tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret ederek tepkilerini dile getirdiler.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,  "Önce Meclis TV'ye ardından da Meclis Başkanı'na gittik. Meclis Başkanı'nı konuşmalarından anladık ki talimatı veren Meclis Başkanı'nın kendisi. Yani 'Alo Fatih' hattından sonra 'Alo Cemil hattı' kurulmuştur Türkiye'de. 'Alo Abdullah' hattı, 'Alo Cemil' hattı Türkiye'de geçerlidir artık. İnternette 2 milyon kez izlenmiş bir görüntüyü, ana muhalefet partisinin genel başkanı konuşurken sansürlemek, yasaklamak kimseni haddi değildir. Hayatımızın her alanına yasaklar geliyor. Tribün, internet ve Meclis TV'ye yasaklar geliyor. Bugünde Başbakan'ın büyük ihtimalle 'Alo Cemil' hattını kullandığını tahmin ediyoruz. Bunlar derebeyi olmuşlar bu memleketin başına. Çalmaya utanmıyorlar ama yayınlamaya utanıyorlar. Son söyleyeceğimiz Meclis Başkanı'nadır. Ey Meclis Başkanı. Sen yasamanın başısın. Recep Tayyip Erdoğan'ın ortağımısın, yasamanın başı mısın ? Eğer sen bu sansürlemenin başıysan, milletten bunları gizlemek istiyorsan. Talimatla hareket ediyorsan sende trenin ortağısındır. Türkiye'nin geldiği bu nokta gerçekten vahimdir. O sırada telefon geldiğini tahmin ediyoruz. Önceden hazırlıkta yapmış olabilirler. Ama geldiğimiz nokta şu ki, bu görüntüler devam edecek. Türkiye'nin üzerine, milletimizin üzerine, muhalefetin üzerine baskılar devam edecektir. Medyaya sesleniyorum, yapmayın sizde suça ortak olmayın" dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yayın kesilmesiyle ilgili ne cevap verdi sorusuna İnce, "RTÜK'le ilgili yasanın sekizinci maddesini gerekçe gösteriyor" diye cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin ise, "Maalesef yasama, yürütme ve yargının çöktüğü bir dönemdeyiz. Milletin sesi kesilmiştir bugün. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşması değil, 76 milyon yurttaşımızın vergileriyle yayın yapan milletin sesi kesilmiştir. Milletin sesini kesen siyasetçilerin bu parlamentoda bir daha siyaset yapma olanakları olmayacaktır. Aslında bir gün öne Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısında Sayın Genel Başkanımızın ilan etmiş olduğu tapeleri yayınlayacağı telaşıyla Sayın Meclis Başkanı ve rahatsız olanlar alt yapıları yapmışlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar biz milletin sesi olarak yayınlar kesilmiş olsa da sokaklarda millete bu yolsuzlukları hırsızlıkları anlatmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde de Sayın Genel Başkanımız önemli belgeleri ve bilgileri sizinle paylaşacaktır." dedi.

Salı, 25 Şubat 2014 16:37