"Başbakan'ın hain sözünü şiddetle kınıyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’i tedavi gördüğü hastenede ziyaret ettikten sonra basın açıklaması yaptı.

Gündemle ilgili açıklama yapan Tekin, Başbakan Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği ‘vatan haini’ tanımını şiddetle kınadığını belirtti. “Bu ülkede hiç vatan hainlerine tanık olmadım.” diyen Tekin, “Başbakan'ın CHP Genel Başkanına bu sıfatı kullanması doğrusu büyük bir ayıptır. Büyük bir nezaketsizliktir. Bu ülkenin tek vatan haini var. O da hırsızlarıdır. Yolsuzluk yapanlar ve yetimin hakkını yiyenlerdir.” diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı HSYK'da gereğini yapmazsa Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz
Önümüzdeki süreçte ceberut baskıcı anlayışta HSYK kararının geçeceğini dile getiren Tekin, “Sayın Cumhurbaşbakanımızı göreve davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bunun gereğini yapacaktır. Yapmazsa CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Paralel devleti kabul etmiyoruz"
Dünyanın hiçbir yerinde paralel devleti kabul etmenin mümkün olmadığını kaydeden Tekin, “Bazen de ‘İyi ki de paralel devlet var.’ diyoruz. Olmazsa bu olup bitenleri nasıl görecektik? Bu hırsızlık ve yolsuzlukları, telefonlarla arsa pazarlıklarını, ihale pazarlıklarını, nasıl görecektik? Bu bakanların yolsuzluklarını nasıl görecektik? Çok merak ediyorum. İzmir’deki soruşturma üç tane bakana uzanıyordu. Çok yürekli bir savcı. Bu soruşturmanın hangi bakanlara gideceğini hepimiz biliyoruz. Önümüzdeki dönemde göreceksiniz. Soruşturma, bakanlara gitmeyecekse niye engelliyorsunuz?" dedi.

Tanrıkulu: Hainlik kavramı savaş dönemlerine özgü, Başbakan'ın özür dilemesini istiyoruz
‘Hainlik’ kavramının savaş dönemlerinin kavramı olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Başbakan bu kavramı niçin kullanıyor? Çünkü olağanüstü bir dönemde yaşıyoruz. Hırsızlık, rüşvet. Bu kavramı kendisine iade ediyoruz. Bundan dolayı da özür dilemesini istiyoruz. Bu kavram kullanılmaz. Savaş döneminde, olağanüstü dönemde değiliz. Bu lafı iade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yabancı sermayeden 120 şirketten 90 küsur tanesinin Türkiye’de yatırım yapmama noktasına geldiğini dile getiren Tekin, bunun sorumlusunun bakanlar kurulu olduğunu söyledi.

Haber: Cihan

Cuma, 24 Ocak 2014 14:30