“Bütün demokratik ülkelerde siyasetçilere tepki olur"

Gürsel Tekin, Başbakanı protesto ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan CHP üyeleri için, Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ne geçtiği sırada “hakaret ettiği” iddia edilen kişilerin gözaltına alınmasını kınadı. Gözaltılarla ilgili olarak Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, CHP Kadıköy ilçe başkan yardımcısı ile gençlik kolu üyesi iki kişinin de gözaltında tutulduğu Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, yetkililerden bilgi aldı.

“Bütün demokratik ülkelerde siyasetçilere tepki olur. Eğer siz ülkeyi yönetiyorsanız bu tepkilere alışık olacaksınız.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin şunları söyledi:
“Başbakan’ın geliş-gidişleri de Türkiye’de sorun haline dönüştü. Bir yurttaş tepki göstermiş olabilir. Eğer siz demokrasiyi hazmedebilmişseniz bu tepkilere hoşgörülü olacaksınız. En kısa sürede bu insan avından vazgeçsinler.Eğer Sayın Başbakan’ın geliş gidişlerinde tepki görmesini istemiyorlarsa  Başbakan’ın güzergahlarını tamamen insansızlaştırsınlar, o yollarda insanı yürütmesinler. Aksi takdirde tepki görmemesi mümkün değildir. Biz ülkeyi yönetmediğimiz halde zaman zaman vatandaşın tepkisiyle karşılaşıyoruz. Bu son derece doğaldır. Bu tepkilerin karşısında tutuklamayla, tepki göstererek ya da ona hakaret ederek cevap vermiyoruz. İnanıyorum ki, arkadaşlarımız en kısa sürede serbest bırakılacak."

Perşembe, 25 Temmuz 2013 13:57